Saturday, July 12, 2008

layakkah najib menjadi PM Malaysia ke-6?

Apakah maksud disebalik paklah yang sejak kebelakang ini selalu menyebut nama najib sebagai pengganti beliau di kerusi perdana menteri malaysia yang ke-6 menggantikan beliau. Apakah paklah bakal mengambil tindakan yang sama seperti yang TDM lakukan kepada DSAI di mana dapat kita lihat DSAI dijatuhkan dengan begitu aib sekali dan memalukan.

Ketika tercetusnya peristiwa reformasi 1998 kita dapat melihat dimana 3bulan sebelum itu TDM sentiasa menyebut DSAI sebagai pengganti beliau tetapi menjatuhkan DSAIdengan bermaca-macam tuduhan. Apakah najib pun akan mengalami nasib yang sama seperti DSAI kerana paklah merupakan anak didik TDM juga tetapi paklah tidak dapat dipengaruhi oleh kerana munculnya budak nakal YB rembau yang mengaturkan urusan kerajaan disebalik nama perdana menteri yang juga pak mentuanya.


Paklah yang mana kita semua ketahui kelemahannya mengawal negara dengan kelemahan mengawal harga minyak sehingga terpaksa menaikkan harga minyak yang membebankan rakyat. Tidak cukup kelemahannya memerintah negara sekarang beliau mengatakan najib pula akan menjadi pengganti beliau? Sungguh malang nasib malaysia kalau mendapat pemimpin seperti ini.

Begitu banyak skandal yang dialami oleh Najib tetapi mahu lagikah Paklah memberikan laluan kepadanya sebagai pengganti beliau? Apakah UMNO sudah ketandusan pemimpin yang berkaliber seperti TDM dan DSAI? Sehinggakan orang yang penuh dengan skandal mahu diangkat sebagai PM malaysia yang ke-6?

Bersedialah kita menghadapi pelbagai kemungkinan yang tidak diduga apakah peristiwa kejatuhan DSAI akan berulang kepada Najib? Jika DSAI dijatuhkan sedemikian rupa kerana itu adalah fitnah semata-mata tetapi najib mungkin djatuhkan sedemikian rupa juga tetapi dalam kes najib ini ia adalah kerana kebenaran.

0 comments: