Saturday, July 19, 2008

Sempatkah DSAI memerintah pada 16 september?

Melihat pada kerancakkan politik semasa yang di mainkan oleh PR terutama penasihat Parti keADILan Rakyat (PKR) Dato Seri Anwar Ibrahim, yang begitu kuat mengatakan bahawa beliau akan menjadi PM malaysia yang ke-6 menggantikan Pak Lah pada 16 september 2008, akan tetapi jika melihat dari sudut berlainan cara, iaitu tuduhan demi tuduhan yang dilemparkan kepada DSAI, mampukah beliau menjadikan impiannya untuk menjadi PM ke-6 sebagai realiti dan bukannya fantasi lagi?

Jika kita melihat kepada tuduhan yang dilemparkan kepada DSAI, ia adalah lebih kurang sama sahaja seperti tuduhan 1998. Bagi menuduh DSAI mempunyai kes rasuah pihak BN tiada bukti kerana DSAI bersih dari rekod rasuah (bukan ahli UMNO lagi nak main rasuah kotor nie!) dan mereka cuba pula menuduh dengan tuduhan liwat dan ia kelihatan agak berhasil dengan
tuduhan sedemikian rupa walaupun dinafikan oleh DSAI bahawa itu adalah tuduhan palsu yang mempunyai unsur fitnah.

Tetapi rakyat Malaysia bukannya bodoh untuk tertipu dengan helah permainan politik kotor sejak zaman TDM lg, rakyat yang sudah mulai sedar dan menolak BN pada PRU-12 lalu bagi menggantikan BN dengan pakatan pembangkang telah mengoyahkan UMNO terutamanya dari pelbagai sudut.

DSAI yang sudah 10tahun menunggu masa untuk menjadi PM malaysia dengan penuh dugaan serta cabaran termasuk terpaksa meringkuk dalam penjara selama 6tahun serta dipukul dengan begitu teruk sekali akan tetapi di tahan akan dugaan itu dan memaafkan orang yang menzalimi beliau termasuk bekas bos nya sendiri iaitu TDM.

Apabila tiba masanya untuk memerintah malaysia nanti, sudah semestinya DSAI akan mendedahkan segala keburukan rasuah para pemimpin masa kini, oleh keran itulah para pemimpin masa kini begitu takut kepada manusia bernama saudara ANWAR IBRAHIM kerana DSAI akan membongkarkan segala kes rasuah mereka. Bukan mudah untuk melepaskan kerajaan yang dipegang selama 50tahun dengan pelbagai keburukan rasuah kepada pakatan pembangkang kerana sudah 50tahun para pemimpin UMNO hidup dengan memakan hasil rasuah kroni masing-masing.

0 comments: