Tuesday, August 5, 2008

permatang pauh


hari ini 5 ogos 2008 bersamaan dengan 3 syabaan 1429 utusan meloya mengeluarkan 1 kenyataan yang amat memalukan AMENO dengan kenyataan terbuka mufti perlis Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin bahawa beliau menolak untuk menjadi calon Be eNd bagi kerusi parlimen permatang pauh bagi menentang DSAI.
Apakah pihak AMENO sudah ketandusan calon sedangkan bekas calon permatang pauh yang telah tewas 2kali kepada DSWAWI yang juga bekas imam besar masjid negara iaitu dato pirdaus serta seorang lagi bekas ahli AMENO yang tidak tahu malu iaitu ezam juga telah berkali-kali mengeluarkan kenyataan bahawa bersedia untuk menentang DSAI walaupun di mana tempatnya DSAI masuk bertanding dan sekarang DSAI telah mengambil-alih kawasan "keramat" beliau sendiri.
mengikut perkiraan para penduduk melayu di permatang pauh terbahagi kepada 2 iaitu separuhnya merupakan penyokong Be eNd dan separuh lagi penyokong pembangkang, namun begitu jangan kita lupa kepada para kaum cina serta india kerana mereka juga penting bagi menentukan jumlah undi berpihak kepada pihak mana yang berhak mewakili suara rakyat di permatang pauh.
permatang pauh yang merupakan kubu kuat DSAI dicuba untuk diceroboh serta di tukar wakil rakyatnya dari PKR kepada AMENO tetapi tidak berjaya lagi sehingga hari ini. Apakah mainan politik pihak AMENO ini sebenarnya? kenapa mereka betul-betul mahu menawan kembali Permatang paauh dari cengkaman PKR? apakah yang ada di permatang pauh untuk mereka?

0 comments: