Thursday, March 26, 2009

apabila UMNO hampir MAMPUS!

'Umno silap bebaskan Anwar'

Jimadie Shah Othman | Mar 25, 09 6:51pm - Malaysiakini

Beberapa pemimpin utama Pakatan Rakyat - termasuk tokoh utamanya Datuk Seri Anwar Ibrahim - menjadi sasaran lepas geram pembahas dalam persidangan Pemuda Umno hari ini.

Pembahas dari Pulau Pinang, Mohd Zaidi Mohd Said berkata, Umno melakukan kesilapan "kerana membebaskan Anwar" dari penjara.

"Anwar ini boleh janjikan bulan dan bintang... Cukuplah sandiwara Anwar Ibrahim ini.

"Kesilapan kita kerana membebaskan Anwar Ibrahim, inilah akibat yang kita tanggung hari ini," katanya ketika membahaskan usul, menyentuh isu-isu ketuanan Melayu dan Pakatan Rakyat.

Tambahnya, Presiden Umno Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berusaha bersungguh-sungguh menumbangkan Anwar dalam pilihanraya kecil Ogos lalu tetapi belum berjaya.

Exco Pemuda, Abdullah Md Yusof pula berkata, sejarah sesebuah parti berpunca daripada pengkhianat dalam parti itu sendiri.

Menyifatkan Anwar dahulu sebagai "budak Umno", Abdullah menambah, Umno perlu mensasarkan ketua umum PKR itu sebagai "musuh pertama yang perlu dihadapi".

Akhirnya UMNO mengaku mengusai Mahkamah............

Pembahas dari Pulau Pinang, Mohd Zaidi Mohd Said berkata, Umno melakukan kesilapan "kerana membebaskan Anwar" dari penjara.

"Kesilapan kita kerana membebaskan Anwar Ibrahim, inilah akibat yang kita tanggung hari ini," katanya ketika membahaskan usul, menyentuh isu-isu ketuanan Melayu dan Pakatan Rakyat.

Dasar tidak sedarkan dirilah puak-puak UMNO ni, dah hampir tersungkur rebah menyembah bumi ALLAH masih lagi nak angkuh dan menjulang keris! Apakah puak-puak UMNO gila kuasa ni sedang merancang sesuatu untuk membunuh terus demokrasi di Malaysia yang semakin parah dek kerana tikaman demi tikaman keris yang menghunus dan mengugut rakyat supaya menyokong mereka dalam 3 PRK kali ini dengan permulaan langkah yang teramat kejam dengan menggantung permit akhbar pakatan rakyat.

Langkah demi langkah yang diyakini akan mengembalikan kepercayaan rakyat kepada UMNO sudah pastinya akan menikam UMNO itu sendiri dengan menuduh DSAI sebagai petualang yang mahu menjual melayu dan menuduh PAS sebagai kuda tunggangan DAP. Apakah UMNO sudah lupa bahawa jika DSAI tidak menyertai UMNO suatu ketika dahulu maka UMNO sudah hilang hari ini?

DSAI sebagai seorang pejuang sejati dipercayai bukan mudah baginya menyerah kalah sebegitu sahaja, jangan puak UMNO lupa Orang Tua Kutuk telah memperlakukan DSAI seperti patung mainan yahudi yang boleh di perlakukan apa sahaja, asalkan kuasa tetap di tangan dengan membogelkan DSAI serta mengaibkan beliau selama 6tahun di dalam sel penjara dengan tuduhan palsu, dan ingatlah puak UMNO, memang beginilah dugaan ALLAH S.W.T kepada kami sebagai pejuang ISLAM yang sejati dan semestinya pejuang ISLAM yang syahid ketika berjuang seperti as-syahid ustaz Ibrahim libya serta ribuan lagi para pejuang hamas yang meninggal dunia fana ini dengan keperitan perjuangan dijanjikan syurga sebagai balasan kegigihan perjuangan menegakkan agama ALLAH di muka bumi ini, insyaALLAH kemenangan akan berpihak kepada pihak ISLAM dan yang menyokong serta bersekongkol dengan ISLAM itu sendiri agar mudah-mudahan mereka menerima ISLAM dengan rela hati.

0 comments: