Saturday, April 11, 2009

mohon maaf.

mohon maaf kepada semua pengunjung kerana blog ini tidak diupdatedkan kerana sambungan internet di tempat saya biasa melayari internet rosak, kemungkinan masalah router.

tapi walau apa pun, berbanyak-banyak maaf dipohon kepada semua, terutama kepada seseorang yang teragak-agak menerima tawaran lumanyan dari saya, tahniah kepada saudari kerana memilih bidang fizik sebagai bidang lanjutan pelajaran ke peringkat seterusnya.

Saturday, April 4, 2009

Wartawan Mat Saleh Sokong PAS






Wartawan Mat Saleh Sokong PAS - Bukit Gantang

Pada hari penamaan calon di Bukit Gantang, aku terperasan ler ada sepasang wartawan omteh tgh ambik gambar aku... aku pun mendekati die.. aku tanya... kenapa ambik gambar kami semua... kenapa tidak ke sebelah sana.. ambik gambar puak2 BN tu... die kata die sememangnya dah snap gambar sebelah sana tadi.. tapi tak suka puak2 sana.. aku tanya kenapa.. die kata.. sememangnya dia tahu orang sana main politik terlalu kotor.. lebih jahat dari Israel lagi... aku tergaman.. lalu katakan... terima kasih kerana menyokong perjuangan kami.. kami hargai itu.. aku sound kat die berdua.. aku cakap.. harap anda berdua enjoy dalam perarakan penamaan calon nih... saksikanlah kemeriahan penyokong PAS ini... ada sesuatu yg tersirat.. mungkin die mampu rungkaikan.. ko tau die cakap apa... perpaduan yang ada di kalangan penyokong PR sekarang tiada di sebelah sana.. dan katanya lagi.. semoga kalian mendapatkan kemenangan bagi menghancurkan BN.. sekali lagi aku tergamam... then kami buat hal masing2.. sempat aku snap pic diaorang...

kejutan..

KUALA LUMPUR, 3 APRIL (SK) - PENGARAH Strategi keADIlan, Saifuddin Nasution berkata satu kejutan besar akan berlaku esok yang bakal menyaksikan impak besar kepada tiga pilihanraya kecil di Dun Bukit Selambau, parlimen Bukit Gantang dan Dun Batang Ai.

Bercakap dalam satu sidang media di Bilik Gerakan AMK,Sungai Lalang, Bukit Selambau tengahari tadi, beliau berkata perkara itu akan hanya diumumkan pada program ceramah esok yang akan dihadiri ketua umum KeADIlan, Anwar Ibrahim di Dewan Hock Seng, Sungai Lalang pada jam 9 malam.

“Anda (pemberita) boleh tidak hadir dari hari penamaan calon sehingga habis pilihanraya, tetapi jika anda ketinggalan pada program esok, anda pasti akan dimarahi oleh bos-bos anda,” katanya kepada pemberita.

Kenyataan Saifuddin itu menimbulkan tandatanya samada terdapat di kalangan pimpinan Umno atau BN yang bakal menyertai keadilan menjelang tiga pilihanraya kecil tersebut.

Ditanya lebih lanjut, Saifuddin enggan mendedahkan perkara itu dan hanya berkata ‘tunggu sehingga esok’.

Namun beliau tidak menolak kejutan yang dikatakannya merupakan satu reaksi awal, secara langsung atau tidak yang diterima pakatan rakyat sejurus selepas perlantikan Najib Razak sebagai Perdana Menteri yang baru.

“Yang pasti kejutan ini akan memberi ‘nilai tambah’ kepada Pakatan Rakyat dan memberi impak yang besar kepada pilihanraya kecil ini,” katanya.


http://www.suarakeadilan.com/sk/berita-semasa/2009/04/3965